Terveyslannoitus

Terveyslannoituksen avulla parannetaan suometsien kasvuedellytyksiä ravinnehäiriöisillä kohteilla. Lannoituksen avulla voidaan parantaa metsän kasvukykyä merkittävästi. Terveyslannoitustarvetta on varsinkin turvemailla joissa kaliumin ja fosforin puutos rajoittaa puuston kasvua. Terveyslannoituksen vaikutus näkyy puustossa lannoitteesta riippuen vähintään 15-20 vuotta.

Terveyslannoituksia varten metsänomistajan on mahdollista saada Kemera tukea, jos kohde täyttää terveyslannoituskohteen ehdot. Lannoitustarve määritellään puustossa havaittavien kasvuhäiriöiden ja neulasten värimuutosten perusteella. Tarvittaessa voidaan tehdä myös neulasanalyysi. Terveyslannoitus kannattaa tehdä kunnostusojituksen ja mahdollisten hakkuiden yhteydessä, jotta siitä saadaan paras mahdollinen hyöty irti ja työt on helpointa ketjuttaa. Kemera tuen yhtenä ehtona on, että lannoitettavan alueen vesitalous on kunnossa tai kunnostusojitussuunnitelma on tehty.

Metsäsuunnittelu Hollanti Oy:n kautta on mahdollisuus hoitaa kaikki terveyslannoitukseen liittyvät toimenpiteet, kuten: lannoitustarpeen määrittely, neulasanalyysit, lannoitussuunnitelma, Kemera hakemukset, lannoitteiden tilaaminen ja tuhkalannoituksen osalta lannoitteen levitys.

terveuyslannoitus


Ota yhteyttä!

Yhteystiedot

Metsäsuunnittelu Hollanti Oy
Asemakatu 1
86300 Oulainen

kiviniemi
Aki Kiviniemi
040 578 6760
aki.kiviniemi(ät)msh.fi

pesola
Toni Pesola
050 501 1523
toni.pesola(ät)msh.fi

poysko
Perttu Pöyskö
040 573 0350

perttu.poysko(ät)msh.fi

Toimisto

Asemakatu 1
86300 Oulainen

Toimialue

toimialue